Een goed geregelde uitvaart in Breda
Bel vrijblijvend: 076 - 790 13 05
crematie breda

Crematie in Breda

Een waardig afscheid

Wanneer de overledene om welke reden dan ook niet wil worden begraven, kan worden gekozen voor een crematie. Uitvaartverzorging Breda kan u de zorg van een crematie uit handen nemen. Wij hebben veel ervaring met het regelen van een uitvaart in Breda en omgeving, en hebben dan ook een goed contact met crematoria in de regio.

Een crematie regelen?

Bent u verantwoordelijk voor het regelen van de crematie van een dierbare? Ook bij het regelen een crematie zijn er veel dingen waar u bij stil moet staan. Afhankelijk van de wensen van de overledene en de nabestaanden moeten keuzes worden gemaakt over onder andere;

  • De kist
  • Begraven/uitstrooien
  • De plechtigheid
  • Rouwvervoer
  • Bloemstukken
  • Advertenties

Veel mensen staan er niet bij stil dat de as van de overledene na de crematie nog 30 dagen in het crematorium moet blijven, voor het mag worden overgedragen aan de achterblijvers. Hierna mag de as worden bewaard in een urn, worden bijgezet in een urnenmuur op een begraafplaats of worden uitgestrooid op een daarvoor aangewezen plek. Een andere bijzondere manier is het verwerken van de as in bijvoorbeeld een schilderij of een sieraad. Wat u met de as wilt doen is uiteraard afhankelijk van de wensen van de overledene en de nabestaanden. Als uitvaartverzorger kunnen wij u uitvoerig informeren over de verschillende manieren om de as te bewaren. Wanneer u de zorgen omtrent een crematie in de regio Breda wilt overdragen, zijn wij er voor u. U kunt dan ook altijd contact met ons opnemen.